1-Tenses Ex.1 |Present Indefinite Tense Ex.2 |Present Continuous Tense Ex.3 |Present Perfect Tense Ex.4| Present Perfect Cont. Tense Present Revision Test(1-2-3-4) No.1 Ex.5 |Past Indefinite Tense Ex 6 |Past Continuous Tense Ex.7 |Past Perfect Tense Ex.8| Past Perfect Cont. Tense Past Revision Test(5-6-7-8) No.2 Ex.9 |Future Indefinite Tense Ex 10 |Future Continuous Tense Ex.11 |Future Perfect Tense Ex.12| Future Perfect Cont. Tense Future Revision Test(9-10-11-12) No.3 2-Prep Tests Matric Prep Tests for Part I Prep Tests for Part II MDCAT and NUMS 3-Basic English Grammar Muct Too and Too Much Do as direted 4-IRO-2026 Internation Research Olympaid-2026 Quit
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
Sixteen Tenses Chart in English Grammar for all
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
-
16 Tenses
Choose the correct option of Voices
1. Tom eats apples.
ANSWER= (A)
Explanation: Subject + Base Form+ s/es for the third singular person or name.
2. She is learning the poem.
ANSWER= (B)
Explanation: Subject + is/are/am + Present Participle ( I am, she, he, it, the singular name is, You, we, they, plural name are)
3. They have done their work.
ANSWER= (C)
Explanation: Subject + has/have + Past Participle (he, she, it, the singular name has, I, we, they, you and plural name have)
4. They have been reading books for two hours.
ANSWER= (D)
Explanation: Subject + has/have + been + Present Participle (he, she, it, the singular name has, I, we, they, you and plural name have)
5. We ate our meal.
ANSWER= (B)
Explanation: Subject + Simple Past + Object (only 2nd form of the verb is used with all the singular and plural nouns)
5. I was doing my work yesterday.
ANSWER= (B)
Explanation: My Subject + was/were + Present Participle+ object. ('was' is used with I, he, she, it and singular noun and 'were' is used with we, they, you and plural noun)
6. He had done his work before I did.
ANSWER= (C)
Explanation: Subject + had + Past Participle + Object ('had' is used with all singular and plural forms of the noun)
8. I had been reading the novel since morning.
ANSWER= (C)
Explanation: Subject had been + Present Participle + Object ('had been' is used with all singular and plural forms of the noun)
9. He will eat all apples.
ANSWER= (D)
Explanation: The Subject + will /shall + Base form form.
9. I shall be waiting for you.
ANSWER= (B)
Explanation: The Subject + will/hall + be + Present Participle
10. They will have passed the test.
ANSWER= (B)
Explanation: The Subject + will/shall + have + Past Participle
11. They will have won the match.
ANSWER= (C)
Explanation: The Subject + will/shall + have +Past Perfect
12. She will have been studying Math since morning.
ANSWER= (A)
Explanation: Subject + will have been + Present Participle
13. She told that she would study Physics.
ANSWER= (B)
Explanation: Her Subject + would + base form of the verb
14. She told that she would be eating apples all day long.
ANSWER= (B)
Explanation: Many good plays have been written by Shakespeare.
15. He told that he would have eaten all the apples.
ANSWER= (C)
Explanation: Subject + would have + Past Participle
16. They said that they would have been watching T.V
ANSWER= (C)
Explanation: Subject + would have been + Present Participle
The sequence of Tenses in English Grammar Click here to attempt MDCAT Free online Prep-Test 1. When you ____ I will have completed my task. A) awoke up B) awake up C) awaken up D) will awake up ANSWER= (B) awake Explanation: Present Tense with Future Perfect Tense Check Answer 2. If you come with me, I ___ you a gift. A) buys B) buying C) buy D) shall buy ANSWER= (D) shall buy Explanation: Frist Conditional sentence Check Answer 3. All of the girls ___ their homework by the evening. A) has not learnt B) will have not learnt C) are not learnt D) is not learnt ANSWER= (B) will have not learnt Explanation: Future Perfect Tense indicating 'by' with present tense Check Answer 4. It ____ raining just when we reached there. A) had stopped B) have stopped C) is stopped D) is stopped ANSWER= (A) had stopped Exp...
Quizzes Of Grammar Idefinite Pronouns-Self-Assessment Test Choose the correct option Question of Next Good Try! You've Got out of answers correct! That's Try again until you get all green View Verb Forms
Comments
Post a Comment